Indlæg 2012 (indlæg den 11.02.2012)


Jeg er ked af, at jeg er blevet en gammel vred mand, men jeg er ikke tilfreds med samfunds udviklingen - vi er tvunget med i IT-udviklingen, det har jeg faktisk levet af i 20 år; men nu hvor det burde være ved at være forbi med nødløsninger - er tingene bare blevet være - det offentlige og bankerne styrer os - uden nogen gider interessere sig for en ordentlig brugerflade - bare det at lave en brugertest inden systemerne sættes igang!


Igår fik jeg en mail om at "skat" var klar med tallene for 2011, som jeg bare skulle ind for at godkende - vel var de ej klar - på mine sider var 2011 overhovedet ikke opdateret! Det er bare for dårligt! Samtidig udtaler PBS eller Nets som vi nu skal kalde dem, at det er forbrugernes skyld hvis de snydes med NemID - det er vel nok en nem udtalelse.


Min pension - uha - uha! Det er en ren gyser! Det tør jeg slet ikke skrive om! Men min gamle mor - 92 år- temmelig dement og på plejehjem - hun skal selv holde sig ajour med banken via homebanking - heller ikke her er systemet godt nok - det fryser - kolapser - og der mangler simpelthen brugertest - hvorfor sættes tingene igang - før bankerne og det offentlige selv er klar med håndterring.


Så kan man kalde det e-post, e-faktura, alm. løn/pens. Alt skal leveres elektronisk til dig - men det er jo ikke klart og færdigudviklet - så du er nødt til at finde dig i, at lige om lidt laves det om - og du får en håbløs kode - nem id - som sidste skud - jeg har dårligt tal på alle de forskellige fansige systemer vi har været tvunget med i - kriminaliteten er der stadig ikke styr på - så man overlader bare til brugerne selv at gætte om, det her billede nu også er det ægte - eller man har udskiftet siden sidst.


Og nu har vi fået en ny regering - efter at den gamle - havde sat hele vores konsolidering overstyr - men lur mig om det hjælper - vi skal alligevel bare have nye rådhuse - nye sygehuse - det kan jo ikke betale sig at reparere de eksisterende nedslidte anlæg - men slidte skoler og børnehaver må vi finde os i - og lur mig - de nye sygehuse - ender også med at blive en al for dyr omgang.


Skattereformer - ja go´dag - reformer - nejda - hvis der virkelig skal reformer til, så skal vi have stoppet Anders Samuelsens generations tyveri - ja netop hans tyveri - tyv tror hver mand stjæler! Det nytter ikke at frede arbejdsgiverne og erhvervslivet - det er trods alt herfra indtjeninge skal komme - også selvom det kun er lønmodtagernes indtjening vi kan finde ud af at beskatte.


Vil vi virkelig skattereform - handler det også om, at ramme de mange milliarder og hele den økonomi, der sniger sig uden om skattevæsenet!Efter min mening er der kun en vej hvor vi fordeler udgifter på os alle efter forbrug - det kan f. eks. være at beskatte transport og fragt!


Offentligt- og privat- transport er allerede fuld og for højt beskattet!Sæt dog ind direkte på erhvervslivet og de store landevejs transporter - destributionen vil belaste varerne og dermed os alle ligeligt - og måske kan vi flytte noget af landevejs belastningen andentsteds hen - lad os dog få nogle små slagterier igen og måske gang i mere skibstransport. Man kunne lave det helt om til en EU-beskatning, så undgik vi - de dårlige chauffører fra øst.


A.P. Møller og olien, ja naturligvis skal kontrakten op til fornyelse!Der var jo ingen der havde forventet den indtjening og de priser på olien - er kontrakten ikke til at forhandle må der findes alternative beskatnings områder/metoder.


 

Efterløn (indlæg 13.01.2011)

 

Nå – da – da!

 

Så viste efterlønnen sig også at være et stort politisk propaganda nummer.

Det første Lene Espersen gør, er at disponere over den bebudede besparelse til skattelettelser til de rigeste – jeg tror ikke på denne politiske ide skaffer flere arbejdspladser – dengang jeg læste økonomi var pofetien og det: ”der var ind på bjerget”, at ønskede du et merforbrug ville pengene komme hurtigere i omsætning på de laveste indkomster, og dermed skabe øget omsætning og produktion.

Samtidig finder jeg det politisk dumt, at skulle forklare.

 

I det hele taget finder jeg politikerne i dag hænger for meget i de gamle opfattelser – vi mangler politisk nytænkning. Hold dog op med at fortælle os at vi er så fattige, at vi ikke har råd til vores ældre – samtidig med at man planlægger en hel revolution indenfor sygehus systemet med helt nye regionssygehuse og nedlægning af alle de gamle hvor skal disse penge dog komme fra – nedlæggelse eller omlægning af efterlønnen kan vist ikke løse disse problemer.

Pas på det ikke kommer til at gå på samme måde som med kommuneomlægningen, den har været så dyr, at der kommer til at gå generationer inden, at vi er tilbage på økonomisk og administrations højde med niveauet inden sammenlægningen – der står dyre ubrugte nyere rådhuse rundt i landet.- vi har aldrig haft så mange offentlige ansatte og fået så lidt offentlig service som nu.

 

At kommuneomlægning har fejlet ses også i forbindelse med den strenge vinter vi har i år, statens indtægter fra afgifterne ved vores forøgede forbrug af brændsel, er kanon højere end forventet samtidig er oliepriserne steget, hvilket også forøger stats provenuet, snerydning derimod er kommunalt anliggende og her er pengene brugt til kommuneomlægning.

Er vi fattige eller lader vi politikerne lege kispus med pengene.

 

Personligt kunne jeg da godt finde en mulighed for omlægning af skatter, så vi fik en ligelig fordeling. Beskat transport jo større lastbiler jo større afgifter -  mindre veje og veje i byer beskattes transport ekstra hårdt – hvorved det også bliver muligt at få indtægter til dækning af de ødelagte veje. Lad endelig varevogne og lastbiler betale broderparten af disse udgifter – også selvom vi får en sang fra de ramte vognmænd – udgiften væltes alligevel over på vare- og tjenesteydelser.

Jeg finder det helt forkert med den udvikling, at lastbilerne skal være så store at de dårligt kan gå ind i villakvarterne og slet ikke kan levere i indkørslen: men må holde ude midt på vejen – og så hjælper det jo ikke meget – at de synger en sang!

 

 

Svinetransport (indlæg 27.08.2008) »

 

Transport af grise, nu er der igen grimme indlæg i Tv-mediet omkring transport af søer. Jeg kan ikke forstå vi har et afgift system, der gør det fordelagtigt, at bygge kæmpe lastbiler, hvor grise transporteres i flere lag – og det handler om levende grise – Transporten går til udlandet? For at slagte disse grise!

Altså med en 8 timers transport regel kan du komme fra den ene ende af Danmark til den anden uden problemer! Hvorfor skal det være billigere at bygge kæmpe lastbiler end at bygge og vedligeholde små lokale slagterier.

Den der med, at det er os forbrugere der bestemmer – er der alligevel ingen af os, der tror på – de store supermarkeder og en gros opkøbere bestemmer på vore vegne – politikerne har muligheden for at tilrettelægge afgiftssystemet således at transport med og bygning af store lastbiler reduceres.

Nå, ja! det er eksporten det handler om, vi skal kunne levere landbrugsvarer billigt til udlandet, herunder søer, der skal slagtes til de tyske pølser. Søerne er blevet for gamle til at kunne producere smågrise – og så er det i orden, at sende dem ud på transport gennem flere lande – og det er naturligvis søernes egen skyld, at de kommer op at slås under vejs.

Der er mange ting i disse betragtninger, vi som danskere burde overveje og gøre anderledes – det hele handler om miljøet – her påpeges to ting – hvor mange grise vil vi opfostre i Danmark? og hvor mange lastbiler ønsker vi?

 

 

 

 

 

 

 

 

tim-danielsen.dk © 2012 •